Dues xiquetes de 12 i 13 anys confessen l'assassinat d'una altra menor a Alemanya

L'autòpisa confirma que va morir a causa de nombroses ferides d'arma blanca i la pèrdua de sang posterior

Un agent de policia alemany busca l'arma del crim amb un detector de metalls en el lloc en què va aparéixer el cadàver
Un agent de policia alemany busca l'arma del crim amb un detector de metalls on van trobar el cadàver / Stephane Nitschke (Reuters)

La Fiscalia alemanya ha confirmat aquest dimarts que dues xiquetes, de dotze i tretze anys, són les principals acusades d'haver matat una tercera menor, de la mateixa edat. Van ser elles mateixes les que confessaren haver comés el crim durant l'interrogatori, segons ha informat la policia. El cos sense vida de la víctima, que es deia Luise, el trobaren diumenge passat, l'endemà que la família en denunciara la desaparició. "En aquests moments, hem de partir de la base que el crim va ser comés per dos menors de l'entorn de la morta", ha declarat en una roda de premsa el fiscal cap de Coblença, Mario Mannweiler, que ha qualificat el cas d'"especial".

La menuda va desaparéixer dissabte quan tornava a casa després d'haver visitat una amiga. Vivia a la població de Freudenberg, a l'estat federat de Rin del Nord-Westfàlia (a l'oest d'Alemanya). El cadàver es va trobar la vesprada de l'endemà en una zona boscosa del veí estat federat de Renània-Palatinat.

L'autòpsia va determinar que Luise "va morir a conseqüència de les nombroses ferides d'arma blanca i la gran pèrdua de sang consegüent", va indicar el fiscal. Dilluns, de fet, la Fiscalia i la policia de Coblença confirmaren que "no hi havia indicis de delicte sexual". El fiscal no ha volgut aportar dades sobre el mòbil, el comportament de les presumptes assassines abans i després de cometre el crim, ni el seu parador, ja que són menors. Aquest dimecres la policia continuava buscant pistes al lloc on descobriren el cos de la xiqueta morta i sobretot en els ganivets utilitzats en l'apunyalament.

Per la seua banda, el cap del govern de Rin del Nord-Westàflia, Hendrik Wüst, ha traslladat les seues condolences a la família i l'entorn de la menor i ha assenyalat que és "inimaginable i a penes suportable que xiquets siguen capaços d'un acte així". Des de fa anys, les autoritats observen un "augment preocupant" d'actes delictius, comesos també per menors de catorze anys del qual aquest últim crim "tan terrible" —ha dit— "és un pertorbador punt culminant".

També et pot interessar

stats