Dues víctimes en les pitjors inundacions a Venècia en 50 anys

La ciutat tanca els col·legis i els centres culturals aquest dijous, quan es preveu que l’aigua aplegue a un nivell de 130 centímetres.

Imatge de portada: Vista general de les inundacions a Venècia

Les pitjors inundacions que viu Venècia des de fa més de mig segle s’han cobrat les primeres víctimes. Dos homes han mort a l’illa de Pellestrina, un d’ells electrocutat a causa de l’aigua que va negar la seua vivenda.

La ciutat segueix atenta l’evolució d’aquesta històrica marea, encara que el nivell de l’aigua ha baixat després que, durant la nit de dimarts, aplegà a 187 centímetres, l'altura més alta després dels 194 centímetres del 1966.

No obstant això, l'Ajuntament estima que aquesta nit de dimecres el nivell de l'aigua pujarà a 120 o 125 centímetres, mentre que dijous arribarà a 130. El govern italià ha advertit que "en els pròxims dies la marea es mantindrà sobre valors molt alts"; per això l'alerta es manté alta.

D’acord amb aquestes previsions, la ciutat estarà bloquejada també aquest dijous, quan mantindrà tancats els col·legis i altres institucions públiques. La ciutat dels canals, autèntica capital de la cultura, ha vist tancar momentàniament algunes de les seues institucions més famoses, com la Biennal d'Art, que espera reobrir aquest dijous després de no haver patit greus danys.

També et pot interessar

stats