Dues dones denuncien James Franco per aprofitar-se sexualment d'elles

Afirmen que a les seues classes d'interpretació hi havia "un ambient d'assetjament i explotació sexual".

L'actor James Franco durant la gala dels Globus d'Or de 2018
L'actor James Franco durant la gala dels Globus d'Or de 2018 / Reuters

Dues exalumnes de classes d'interpretació de James Franco han denunciat l'actor per presumptament haver-se aprofitat sexualment d'elles. La demanda, a la qual han tingut accés mitjans nord-americans com The New York Times, l'han presentada Toni Gaal i Sarah Tither-Kaplan, una de les cinc dones que acusaren l'actor d'un presumpte comportament sexual indegut en un article publicat al gener de 2018 pel diari Los Angeles Times.

La denúncia assegura que James Franco i els seus socis a l'escola Studio 4 desenvoluparen un comportament "inapropiat i amb càrrega sexual" cap a les estudiants, sexualitzant el seu poder de professor i ocupador incentivant-les amb oportunitats de papers en els seus projectes. Unes accions que, segons afirmen, van provocar "un ambient d'assetjament i explotació sexual tant dins com fora de les classes". 

Tanmateix, asseguren que les classes incloïen lliçons sobre escenes sexuals que consistien en "simulacions d'actes sexuals que anaven molt més allà dels estàndards de la indústria". En la demanda exigeixen indemnitzacions i la devolució o destrucció de qualsevol gravació que es fera en l'estudi. 

La controvèrsia al voltant de James Franco va començar en els Globus d'Or de 2018 quan va arreplegar el premi al millor actor de comèdia per The Disaster Artist lluint un pin de Time's Up, iniciativa vinculada al moviment feminista #MeToo. Durant la cerimònia, diverses actrius carregaren contra ell en les xarxes socials acusant-lo d'hipòcrita i de ser responsable d'episodis d'abús sexual en el passat.

També et pot interessar

stats