Més de dues-centes persones ferides durant les protestes contra el govern libanés

Les últimes dades eleven a 158 la xifra de morts i a 6.000 la de ferits per l'explosió al port de Beirut.

Un manifestant llança una pedra durant les protestes
Un manifestant llança una pedra durant les protestes / Hannah McKay (Reuters)

Aquest dissabte ha tingut lloc una manifestació contra el govern del Líban, després de l'explosió de dimarts al port de Beirut. Milers de persones s'han concentrat a la plaça dels Màrtirs de la capital libanesa. Durant les protestes, en alguns punts de la marxa hi ha hagut enfrontaments entre manifestants i les forces de seguretat en intentar entrar al Parlament. Segons la Creu Roja del Líban, hi ha hagut 250 persones ferides, de les quals 65 han sigut hospitalitzades i 185 tractades in situ. A més, ha mort un agent de policia.

L'explosió de dimarts passat a Beirut ha tornat a encendre la indignació de la població libanesa que passa per una greu crisi econòmica i política, que s'ha agreujat per la pandèmia de coronavirus. Els manifestants han reivindicat un canvi de règim. L'octubre passat també van eixir als carrers per protestar contra la classe política al país.

El primer ministre libanés, Hassan Diab, considera que la manera d'eixir d'aquesta crisi és mitjançant unes eleccions anticipades i ha informat que està disposat a liderar un gabinet durant dos mesos per a arribar als comicis.

Les últimes dades eleven a 158 la xifra de morts i a 6.000 la de ferits per l'explosió al port de Beirut on van detonar vora 3.000 tones de nitrat d'amoni. A més, 21 persones continuen desaparegudes.

Dimiteixen els diputats del partit Kataeb

Enmig de la indignació popular, els diputats del partit Kataeb, han anunciat la seua dimissió. La formació, amb tres escons al Parlament libanés, s'ha sumat a les protestes de la població contra la classe política a qui acusen de la profunda crisi del país. A més, el secretari general del partit, Nazar Najarian, va morir dimarts passat a causa de les ferides patides per l'explosió.

També et pot interessar

stats