Dubtes amb la reobertura pel repunt de casos de coronavirus als Estats Units

Almenys deu estats han registrat un augment significatiu de contagis i hospitalitzacions.

Dubtes amb la reobertura pel repunt de casos de coronavirus als Estats Units
Dubtes amb la reobertura pel repunt de casos de coronavirus als Estats Units

La reobertura i reactivació de l'activitat econòmica als Estats Units està generant dubtes després de les últimes dades registrades en deu estats en què han detectat un augment significatiu del nombre de casos de contagis de coronavirus i del nombre d'hospitalitzacions. Concretament, els estats afectats són Alabama, Florida, Carolina del Nord, Arkansas, Virgínia, Nevada, Oklahoma, Wisconsin, Maine i Geòrgia on preocupa el gran nombre de nous ingressos.

El repunt arriba quasi un mes després que la majoria d'aquests estats començaren a prendre mesures per a reobrir l'economia i relaxar les mesures de distància física, encara que els experts estan estudiant si és realment el motiu o no. De fet, alguns estats sostenen que l'increment en el nombre de casos confirmats es deu a l'augment significatiu en el nombre de tests que s'estan fent.

Els Estats Units registren quasi un terç dels casos i morts al planeta

Al país nord-americà ja tenen més d'1,6 milions de contagis i en els pròxims dies arribaran a les 100.000 defuncions, quasi un terç de les registrades en tot el planeta. Tot i així el president, Donald Trump, ha dit que pretén celebrar la Convenció Nacional Republicana a l'agost on renovarà la seua candidatura a la Casa Blanca per a les eleccions de novembre i on s'espera l'assistència d'unes 50.000 persones.

A escala global, la malaltia ja ha deixat, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins, quasi 5,6 milions de persones infectades en 188 països, amb 350.000 morts i quasi 2,3 milions de persones recuperades. Després dels Estats Units, els països amb més casos oficials registrats són el Brasil, amb vora 375.000 i 23.000 morts, i Rússia amb 363.000 i vora 4.000 morts.

També et pot interessar

stats