Dr. Dre i Snoop Dogg porten l'orgull del rap al xou de la Superbowl

Eminem va clavar el genoll en terra com feia Colin Kaepernick en les seues reivindicacions antiracistes en l'NFL, un gest que va rebre molts aplaudiments

El rap
El rap va dominar des del principi fins a la fi l'espectacle musical de la mitja part de la Superbowl / Twitter: @NFL

L'orgull del rap en el cor de la Superbowl. Aquesta va ser l'aposta de Dr. Dre i Snoop Dogg per al seu xou de la final de la NFL, en el qual van tindre com a convidats estreles del hip-hop com Kendrick Lamar, Mary J. Blige, Eminem i l'aparició sorpresa de 50 Cent.

El rap havia tingut aparicions puntuals en la Super Bowl, però aquesta ha sigut la primera vegada en què ha dominat de cap a cap aquest espectacle musical en el descans del partit de la final de la Superbowl, que s'ha convertit en un esdeveniment mundial en si mateix més enllà del partit.

L'elecció del rap, una de les grans expressions culturals de la població negra als EUA, ja havia resultat molt significativa perquè l'NFL ha afrontat acusacions de racisme molt greus en els últims anys amb casos tan mediàtics com els de Colin Kaepernick o Brian Flores.

Dues llegendes del rap de la costa oest

Amb el sòl convertit en el mapa de Compton (una emblemàtica ciutat per al rap del comtat de Los Angeles i el seu lloc de naixement), Dr. Dre va donar el tir d'eixida al concert amb el clàssic "The Next Episode" al costat de Snoop Dogg. L'escenari recreava un carrer amb diferents botigues i locals, cadascun amb una escena individual com si fora una vinyeta d'un còmic.

Junts també van abordar "Califòrnia Love", himne de Tupac Shakur, abans que apareguera boca avall i del no-res la gran sorpresa de la nit: 50 Cent. Amb una posada en escena centrada en els rojos i negres, 50 Cent va cantar "In dona Club" abans de cedir el testimoni a Mary J. Blige.

L'artista, que va ser l'única presència femenina del xou, va canviar l'estètica del concert amb un vestuari de color platejat i remats brillants per a cantar "Family Affair" i "No Habite Drama".

Encara que de diferents generacions, Kendrick Lamar també és un fill molt orgullós de Compton. Amb una roba en la qual es llegia "Dre Day", Kendrick Lamar va oferir tal vegada el segment més cuidat i impactant de l'espectacle amb una interpretació d'"Alright" impulsada per una fabulosa coreografia d'estil militar i molt vistosa des d'una càmera zenital.

Explosió amb Eminen

Amb una explosió que va destrossar part de l'escenari, va aterrar Eminem, que va abordar "Lose Yourself" ja amb la festa encarant la recta final. Eminem va acabar la seua part clavant el genoll en terra com feia Colin Kaepernick en les seues reivindicacions antiracistes en l'NFL, un gest d'homenatge que va rebre molts aplaudiments en les xarxes socials.

I per al desenllaç final van tornar Dr. Dre i Snoop Dogg, que van tancar el xou amb "Still D.R.E." i tots els seus convidats acompanyant-los en una imatge un poc nostàlgica, però que resumeix tant el llegat del rap com el seu present.

Estreles del món de l'espectacle i dels esports

La Superbowl de 2022 que s'ha celebrat en el SoFi Stadium de Los Angeles va acollir nombroses estreles del món de l'espectacle i dels esports en les graderies. Així, entre els convidats estel·lars de la final de la NFL van figurar LeBron James, Jennifer López, Ben Affleck o Alex Morgan.

Victòria de Los Angeles Rams

Pel que fa al partit, Los Angeles Rams van aconseguir aquest diumenge el segon campionat de la NFL de la seua història en véncer 23-20 els Cincinnati Bengals en la Superbowl LVI. Matthew Stafford va portar al triomf el seu equip amb una passada d'anotació per a Cooper Kupp quan faltava només minut i mig per al final. 

També et pot interessar

stats