Dotze morts i centenars d’evacuats per les pluges torrencials a Jordània

La majoria de les inundacions s’han produït al sud del país, sobretot a la ciutat de Petra.

La majoria de les inundacions s’han produït al sud del país, sobretot a la ciutat de Petra
La majoria de les inundacions s’han produït al sud del país, sobretot a la ciutat de Petra

El govern jordà ha elevat a 12 el nombre de morts registrats durant les últimes 24 hores per les inundacions causades per les pluges torrencials en diverses zones de Jordània. D’altra banda, centenars de ciutadans, entre els quals hi ha nombrosos turistes, han sigut evacuats.

La majoria de les inundacions es van produir al sud de Jordània, especialment a la ciutat de Petra, així com a les regions de Dab’a, Wala i Madaba, on un gran nombre de turistes van ser rescatats per la Defensa Civil i l’exèrcit, segons ha dit la ministra jordana d’estat per als Mitjans, Yumana Gunaimat. La ministra no ha donat més detalls sobre l’estat ni la xifra exacta dels evacuats en aquestes zones. Sí que ha indicat que les escoles i les mesquites del país estan equipades per a rebre vora 1.100 evacuats. La ministra ha demanat als ciutadans que viuen a les zones baixes i valls que “evacuen les cases per seguretat” i ha afegit que “tots els viatges a les zones turístiques han sigut cancel·lats aquest dissabte” com a conseqüència de les condicions meteorològiques adverses.

Aquestes inundacions es produeixen dues setmanes després que la força de les pluges torrencials deixara sense vida 21 persones, la majoria xiquets, que viatjaven en un autobús que va ser arrossegat per un torrent a la zona del mar Mort, un dels punts més baixos de la Terra. El govern jordà va admetre la seua responsabilitat en aquest succés, ja que el vehicle no tenia permís per a traslladar-se a aquella zona, i per aquest motiu les ministres de Turisme, Lina Annab, i d’Educació, Azmi Mahfzah, van dimitir.

També et pot interessar

stats