Les dones paralitzen Glasgow a favor de la igualtat salarial

Vora 8.000 treballadores públiques departicipen en aquestes mobilitzacions.

Les protestes agrupen a les manifestants a la ciutat de Glasgow
Les protestes agrupen a les manifestants a la ciutat de Glasgow / @GMB_union

Aquest dimecres, Glasgow quedarà paralitzada per una vaga de dones sense precedents en aquest país. Vora 8 000 treballadores públiques de la ciutat participen en aquestes mobilitzacions per tota la ciutat. Dones dedicades a la neteja, a l'infermeria, a l'administració en l'àmbit escolar o funcionàries municipals són les protagonistes d'un moviment impulsat per la reclamació d'un salari més just.

"La veu de les treballadores s'escoltarà per tot el món, volem justícia", ha afirmat Rhea Wolfson, activista i parlamentaria pel Partit Laborista a Escòcia. Aquesta batalla per la igualtat fa més de 10 anys que es va iniciar, ja que una llei promoguda per Glasgow l'any 2006 va impulsar unes bonificacions al salari en els gremis on la majoria de treballadors eren homes. Després d'una gran quantitat d'apel·lacions, el tribunal va establir que les dones quedaven excloses d'aquesta reforma salarial. 

El gener d'enguany, el govern escocés va anunciar l'inici de les negociacions amb els sindicats, però aquesta vaga es convoca per la falta de progrés en aquestes. Durant 48 hores, les escoles de primer ensenyament i de suport especial han estat tancades, mentre que escoles d'ensenyament secundari s'hi podrien veure afectades. La manifestació ha tingut una gran repercussió al Regne Unit i els sindicats majoritaris a Escòcia, el GMB i USDAW, participen en aquesta vaga de dones que espera aconseguir una millora dels salaris i eliminar la discriminació.

També et pot interessar

stats