Dones i laics votaran per primera vegada en el sínode de bisbes

El papa Francesc ha acceptat aquesta demanda de les religioses i les associacions de dones catòliques

Imatge de la plaça de Sant Pere al Vaticà / À Punt NTC

El papa Francesc obri la porta del sínode dels bisbes a persones laiques i dones. Ara podran votar en aquesta assemblea, la reunió conciliar més important de l'Església catòlica, que assessora el pontífex en les seues decisions. Aquest era un pas molt esperat en el camí reformista emprés pel sant pare que ha estat qualificat d'històric pels sectors més progressistes, però que també genera inquietud en part de la comunitat catòlica. 

La principal novetat de la decisió és que deu clergues seran "substituïts per cinc religioses i cinc religiosos pertanyents a Instituts de vida consagrada, triats per les respectives organitzacions representatives de les superiores generals i dels superiors generals" i amb dret de vot.

L'altra gran novetat és que no hi haurà auditors, com fins ara, sinó que s'afegeixen "70 membres més, no bisbes, que representen altres fidels i que poden ser sacerdots, persones consagrades, diaques o fidels laics i que procedisquen de les esglésies locals" i s'espera que el 50 % siguen dones.

A partir d'ara, doncs, 80 de les 270 persones que participen en el sínode no seran bisbes, però hi tindran veu i vot. 

Tant les religioses com les associacions de dones catòliques feia anys que demanaven poder no sols formar part de l'assemblea, sinó també poder votar el document final que serveix al papa per a prendre les seues decisions.

També et pot interessar

stats