Les dones afganeses es rebel·len contra la vestimenta exigida pels talibans

La campanya ‘No em toques la roba’ critica la imposició del burca des de l’arribada dels talibans a l’Afganistan

Les dones afganeses es rebel·len contra els talibans i omplin les xarxes de color
Les dones afganeses es rebel·len contra els talibans i omplin les xarxes de color / Reuters

Les dones afganeses han alçat la veu contra la imposició del burca des de l’arribada dels talibans al govern de l’Afganistan. Així, han començat a compartir en línia imatges vestides amb la roba nacional i brillant del seu país i ho han fet a través de les xarxes socials en una campanya titulada "No em toques la roba". 

Amb l’etiqueta en anglés Do not touch my clothes, es pot veure el que les dones afganeses reivindiquen com la seua roba tradicional, plena de color i amb parts del cos descobertes. Tota una rebel·lió contra el codi de vestimenta exigit pels talibans.  

La campanya va començar quan la historiadora afganesa resident als Estats Units i també fundadora del primer grau en Estudis de Gènere a l’Afganistan, Bahar Jalali, va tuitejar per a criticar les peces negres que usaven les dones al país i que començaven a veure’s en els mitjans de comunicació. "Cap dona s'ha vestit així en la història de l'Afganistan. Això és completament alié a la cultura afganesa", va dir. Després, Jalali va publicar una fotografia d'ella mateixa amb un vestit verd amb la llegenda: "Aquesta és la cultura afganesa".

A partir d’aquesta publicació, centenars de dones s’han solidaritzat amb la campanya, mostrant quina és la vertadera cultura afganesa, i no la que volen imposar ara els talibans. 

També et pot interessar

stats