Donald Trump fa marxa arrere i no separarà els menors migrants de les seues famílies

Culpa els demòcrates d’haver provocat aquesta situació per haver obert les fronteres.

Manifestació a Nova York
Manifestació a Nova York / Brendan McDermid (Reuters)

El president nord-americà, Donald Trump, ha intentat frenar l'allau de crítiques arran de la publicació de les imatges en què es veia com els xiquets migrants eren separats de les seues famílies i engabiats en la frontera sud dels Estats Units. En un míting davant dels seus seguidors, Trump ha anunciat un decret que posarà fi a aquest protocol, i ha aprofitat l’oportunitat per a culpar els demòcrates de provocar aquesta situació mitjançant la seua política de fronteres obertes.

A partir d'ara, en lloc de ser separats dels pares i mares quan travessen la frontera, els menors indocumentats estaran acompanyats pels seus familiars als centres de detenció d'immigrants. Tot i això, l'orde firmada pel president Trump no resol la situació dels més de 2.300 menors que ja han sigut separats de les seues famílies. 

Tot açò ocorre hores després que Donald Trump anunciara la retirada dels Estats Units del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Nikki Haley, ambaixadora del país a l’ONU justificava aquesta eixida per la manera d’actuar d’alguns països membres que, en la seua opinió, va en contra dels mateixos drets humans.

També et pot interessar

stats