Donald Trump, denunciat per finançar il·legalment la campanya electoral

El president dels Estats Units va utlitizar il·legalment la fundació que porta el seu nom per a donar suport a la seua campanya electoral.

Donald Trump amb els seu fills Eric, Ivanka i Donald Jr. poc dies abans de jurar el càrrec com a president dels Estats Units
Donald Trump amb els seu fills Eric, Ivanka i Donald Jr. poc dies abans de jurar el càrrec com a president dels Estats Units / Shannon Stapleton (Reuters)

La Fundació Trump, una organització sense ànim de lucre, va servir per recaptar fons que s'utlitizaren de forma il·legal per a finançar la campanya electoral del president dels Estats Units. A més, el diners també van servir per a pagar despeses personals i per a fer promoció dels seus negocis. Això és el que diu una demanda que ha presentat la fiscalia de Nova York. Segons la investigació de la fiscal Barbara D. Underwood, la fundació ha actuat durant més d'una dècada amb una violació sistemàtica i persistent de lleis estatals i federals. A més de Trump, entre els acusats hi ha els seus fills Donald Jr., Ivanka i Eric com a directors de la fundació.

La demanda de la fiscalia, presentada en un tribunal de Manhattan, demana que es dissolga la fundació i que es tornen 2,8 milions de dòlars. També, que es prohibisca temporalment la participació en organitzacions sense ànim de lucre a Trump i els tres fills que exercien com a directors de la fundació. Segons l'acusació, la Fundació Trump va recaptar aquests diners durant un esdeveniment televisat en favor dels veterans de l'exèrcit durant les primàries republicanes de 2016. Posteriorment, es van distribuir entre diversos comités de suport a Trump en les eleccions presidencials. Els diners de la fundació també es van fer servir per a pagar despeses legals, promocionar els hotels i altres negocis del magnat i compres d'articles personals.

Trump ha reaccionat ràpidament a la demanda a traves de Twitter i l'ha atribuïda a una maniobra de l'oposició demòcrata. La demanda obri un nou front legal per al president nord-americà, que té una gran quantitat de problemes amb la justícia, el més important dels quals és la investigació sobre l'anomenada trama russa.

També et pot interessar

stats