Donald Trump condemna públicament els paquets bomba als Estats Units

El president nord-americà adverteix que arribarà amb el detingut fins al màxim que permeta la llei.

Donald Trump ha condemnant la violència política
Donald Trump ha condemnant la violència política / AFP

El detingut per l'enviament dels paquets bomba als Estats Units és Cesar Sayoc, un home de 56 anys resident a Aventura, a Florida. Segons els seus diversos perfils en les xarxes socials, es dedicava a la indústria de l’entreteniment. Els registres judicials públics revelen que Sayoc va ser detingut el 2002 a Miami i que les amenaces de fabricar bombes les havia fetes públiques diverses vegades. A més, té un arrest previ per agressió i robatori.

La detenció s’ha produït a la localitat de Plantation, prop de la ciutat on es van enviar els paquets, Opa-Locke, també a Florida. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha agraït a les autoritats policials el seu servei i ha afegit: “Aquests actes terroristes son repugnants i no caben als Estats Units”.

En l'inici del discurs, Trump anunciava: “M’agradaria començar amb una actualització sobre els paquets [bomba] que s’han enviats a figures d’alt perfil al nostre país i organitzacions mediàtiques. Em complau informar que la policia ha detingut el sospitós i l’ha posat sota custòdia”.

Així mateix, ha condemnat públicament qualsevol acte relacionat amb la violència política als Estats Units, tot afirmant que aquesta acció no pot arrelar al país.

D’altra banda, les autoritats intenten desxifrar si els paquets estaven dissenyats amb la intenció d’esclatar o simplement es tractaven d’instruments per a causar terror als destinataris, ja que no n’ha arribat a explotar cap.

També et pot interessar

stats