Donald Trump amenaça de bloquejar el rescat de l'economia

El paquet d'estímul de l'economia està xifrat en 900.000 milions de dòlars.

El president dels Estats Units, Donald Trump
El president dels Estats Units, Donald Trump / À Punt NTC

Tot i estar en la recta final del seu mandat, Donald Trump encara continua prenent decisions importants i donant titulars destacats.

L'última de l'encara president nord-americà ha sigut la d'amenaçar de bloquejar el rescat per a l'economia nord-americana aprovat pel Congrés que està xifrat en 900.000 milions de dòlars. Trump l'ha qualificat de ridícul i vergonyós. Amb això es pot trencar el consens aconseguit entre demòcrates i republicans després de mesos de negociacions.

Un acord que també ha permés aprovar la llei de despesa que garanteix el finançament de l'administració federal i així evitar un tancament administratiu.

Però aquesta no és l'única decisió rellevant que ha pres Trump les últimes hores. El president ha indultat vint persones, entre les quals hi ha dos dels condemnats per l'anomenada trama russa, i tres excongressistes republicans implicats en casos de corrupció. També quatre contractistes de l'empresa privada militar Blackwater, acusats de participar en l'assassinat de 14 civils a l'Iraq.

Mentrestant, el país continua sacsejat per la pandèmia, 322.000 morts des del mes de març. No obstant això, el president electe, Joe Biden, s'ha dirigit al país en un comunicat en què ha explicat que "el pitjor encara està per vindre".

També et pot interessar

stats