Doble derrota de Boris Johnson al parlament: no al Brexit dur i no a eleccions anticipades

El primer ministre britànic havia proposat nous comicis després que s'aprovara la llei contra una eixida de la UE sense acord.

El primer ministre britànic, Boris Johnson
El primer ministre britànic, Boris Johnson / Efe

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha patit una doble derrota a la Cambra dels Comuns. Els partits de l’oposició han donat llum verda a una llei per a obligar el govern a demanar una pròrroga per al Brexit si no s'arriba a un acord amb la Unió Europea abans del 19 d'octubre. Tot seguit, han bloquejat la convocatòria d’unes eleccions anticipades, tal com demanava el mateix Johnson, almenys fins que la llei contra un Brexit dur complete tots els tràmits parlamentaris, que encara duraran uns dies.

Johnson havia proposat, després que la Cambra dels Comuns va aprovar la normativa, convocar eleccions generals anticipades el 15 d’octubre. No obstant això, requeria el suport de dos terços de la cambra baixa per a tirar avant la proposta i només ha obtingut 298 dels 434 vots necessaris.

Llei contra un Brexit dur

El Parlament britànic ha donat llum verda a una llei per a obligar el Govern a demanar una pròrroga a l'eixida de la Unió Europea, si no ha arribat a un acord amb Brussel·les el 19 d'octubre.

Els diputats han aprovat, per 327 vots a favor i 299 en contra, una legislació que passarà ara a la Cambra dels Lords, abans de rebre previsiblement l'assentiment de la cap d'Estat, la reina Elisabet II, en els pròxims dies.

També et pot interessar