El DNI deixarà de ser vàlid per a viatjar al Regne Unit a partir de l'1 d'octubre

Les persones registrades al programa d'assentament del Regne Unit sí que el podran utilitzar fins al 31 de desembre de 2025

Viatgers arriben a la terminal 5 de l'aeroport de Heathrow
Viatgers arriben a la terminal 5 de l'aeroport de Heathrow / Reuters

A partir de l’1 d’octubre la ciutadania espanyola necessitarà el passaport per a viatjar al Regne Unit i no podrà fer-ho només amb el DNI, com fins ara. Aquesta norma, però, no aplica per a les persones registrades en el programa d'assentament del Regne Unit, que podran continuar utilitzant el DNI fins al 2025.

El canvi va ser anunciat pel govern britànic a l'octubre de 2020, com a part d'un paquet de mesures sobre el nou funcionament de la frontera britànica després del final del període de transició amb la Unió Europea el 31 de desembre de l'any passat. Ara que falta un mes perquè s'acabe el termini, les autoritats britàniques han volgut recordar-lo per a assegurar-se que els espanyols puguen continuar viatjant còmodament al Regne Unit, ja que, tal i com ha ha explicat l'ambaixador britànic a Espanya, Hugh Elliott, Gran Bretanya està desitjant que el turisme puga tornar. 

Qui pot utilitzar el DNI per viatjar-hi fins al 31 de desembre del 2025?

  • Les persones espanyoles registrades en el programa d'assentament creat pel govern britànic per a la ciutadania de la UE i que tinguen l'estatus d'assentat o preassentat.
  • Les persones que s'han registrat al programa però que encara no han rebut resposta.
  • Les treballadores i els treballadors fronterers.
  • Es pot consultar la llista completa d'exempcions en aquest enllaç.

Més informació útil sobre viatges al Regne Unit

  • Es pot visitar sense visat durant un període màxim de 6 mesos per a fer turisme, veure a família o amistats, i fer estudis de curta durada o activitats empresarials com ara conferències.
  • Per anar a treballar caldrà sol·licitar un visat d'acord amb el nou sistema migratori.
  • Per a estudiar un curs de més de 6 mesos caldrà demanar el visat d'estudiant, que permet estar-se fins a la finalització dels estudis.
  • Pel que fa a la Covid-19, es poden consultar les condicions per a viatjar ara al Regne Unit des d'Espanya – que està en groc en la llista de semàfor del govern britànic – en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats