Diversos terratrémols de fins a 6,2 de magnitud sacsen l'Índia, el Nepal i l'Afganistan

Es tracta de països amb una població especialment vulnerable, majoritàriament pobra

Treballadors de Nova Delhi fora de l'oficina després dels tremolors
Treballadors de Nova Delhi fora de l'oficina després dels tremolors / Rajat Gupta

El Centre Nacional de Sismologia de l'Índia (NCS, en anglés) va registrar aquest dimarts cinc sismes consecutius de 2,7 a 6,2 de magnitud amb epicentre en localitats de l'Índia i el Nepal, que deixa almenys nou ferits, una persona desapareguda i alguns danys materials.

Dels terratrémols, el més important ha tingut lloc a cinc quilòmetres de profunditat, amb epicentre a l’oest del Nepal, on també s’han sentit un altre sisme de 4,6 mitja hora abans. Dos terratrémols més s’han registrat als estats del nord de l’Índia, amb 4,3 i 3 de magnitud. Finalment, un sisme de 4,7 de magnitud ha sacsat la ciutat de Faizabad, a l’oest de l’Afganistan, segons el NCS.

No obstant això, el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) va reportar només dos sismes quasi simultanis de 4,9 i 5,7 de magnitud amb epicentre a la ciutat nepalesa de Dipayal Silgadhi, a l'oest del país de l'Himàlaia.

Els tremolors han afectat especialment Bajhang, una de les zones geogràficament més remotes i amb majors dificultats econòmiques del Nepal. El sisme ha causat més aïllament a la zona, i ha bloquejat la carretera principal que connecta el districte. També a Nova Delhi o Katmandú, i en algunes ciutats nepaleses es van reportar danys en algunes cases.

El Nepal i l'Afganistan estan entre els països més propensos a desastres naturals i amb una població molt vulnerable, majorment pobra, a més de mancar d'infraestructura suficient per a fer front a inundacions o terratrémols.

També et pot interessar

stats