Entre la vida i la mort l'agressor que ha ferit a sis persones en l'estació del Nord de París

L'home, que no ha sigut encara identificat, ha atacat amb un ganivet als viatgers abans de ser reduït a tirs per la policia

La policia francesa assegura l'àrea després que un home amb un ganivet ferira a diverses persones en l'estació de tren Gare du Nord a París, França
La policia assegura l'àrea després que un home amb un ganivet ferira a diverses persones en l'estació de tren Gare du Nord a París, França / Benoit Tessier (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de gener 2023 - 08:57 Actualitzat: 11 de gener 2023 - 11:22

L'home que aquest matí ha atacat amb una arma blanca viatgers de l'estació del Nord de París i n'ha ferit sis abans de ser reduït a tirs per la policia es troba entre la vida i la mort, segons ha explicat el ministre francés d'Interior, Gérald Darmanin.

En una compareixença en la mateixa estació del Nord en presència entre altres de l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, Darmanin ha assenyalat que les forces de l'orde treballen per a saber qui és l'agressor, ja que no portava papers d'identitat damunt.

Sobre les possibles motivacions de l'atac, després que hagen circulat rumors sobre els crits que suposadament va llançar mentre cometia l'agressió, el ministre ha dit: "Que jo sàpia, no ha dit res".

La Fiscalia Antiterrorista no s'ocupa del cas, almenys de moment, la qual cosa dona una idea dels elements dels quals disposen els investigadors sobre la caracterització dels fets.

Segons el relat de Darmanin, l'atac va començar a les 6:42 hores quan l'home va agredir diverses persones en l'estació i un minut més tard ja havia sigut "neutralitzat" per les forces de l'ordre.

En concret, agents que no estaven de servei i altres policies que sí que estaven de missió li van disparar tres vegades i després va ser evacuat a un hospital.

L'agressor va ferir sis persones, una d'elles de gravetat, encara que la seua vida no corre perill. Entre elles hi ha un policia. El ministre ha posat l'accent que "sense la intervenció extremadament ràpida de la policia, hi hauria víctimes mortals".

Després de l'incident, els trens han circulat normalment per la que és l'estació amb major trànsit de viatgers d'Europa, que reuneix línies de rodalia i de llarga distància, incloent-hi trens internacionals com els Thalys a Brussel·les, Amsterdam i Colònia o l'Eurostar a Londres.

També et pot interessar

stats