Diversos detinguts en un tiroteig prop de l'ambaixada d'Israel a Estocolm

L'incident ha obligat a desplegar ràpidament un cordó policial en la zona i les autoritats sueques investiguen els fets per un presumpte delicte d'armes greu

Un agent de la policia de Suècia, en una imatge d'arxiu
Un agent de policia de Suècia, en una imatge d'arxiu / Karol Serewis (Europa Press)

La policia sueca ha obert este divendres una investigació per un possible tiroteig en una zona d'Estocolm, la capital, en la qual es troba l'ambaixada d'Israel. Hi ha diverses persones detingudes i les autoritats han acordonat una zona àmplia al barri d'Östermalm, escenari dels fets, per precaució. Es desconeix si hi ha víctimes.

L'alarma va saltar de matinada, quan diversos agents patrullaven la zona i de sobte van sentir detonacions sospitoses que els portaren a pensar que les podien haver efectuades armes de foc. "Una patrulla policial a Strandvagen, a Estocolm, va sentir trets i va sospitar que hi havia hagut un tiroteig", assenyala la policia de Suècia en la pàgina web. Segons el cos, la zona afectada es troba entre el pont Djurgarden de la capital, el parc Nobel i l'església dels Oscar. Per això han arrestat diverses persones i investiguen un presumpte delicte d'armes greu, han afegit.

Per Fahlström, portaveu policial, ha declarat a la televisió pública SVT que en el lloc dels fets "s'han trobat proves que reforcen les sospites que hi va haver un tiroteig". Es tractaria, segons este mitjà, de diversos cartutxos, un extrem que la policia no ha confirmat encara.

L'agència Reuters afirma que no ha pogut contactar de moment amb la policia i l'ambaixada d'Israel per a fer comentaris. L'agència de notícies sueca TT ha dit, per la seua banda, que la policia s'ha negat a confirmar si hi ha relació entre l'incident i l'ambaixada israeliana.

També et pot interessar

stats