Diversos brots de Covid-19 posen Alemanya en alerta

Merkel diu que no es poden relaxar i insisteix en la necessitat de respectar les mesures de distància social i l'ús de la mascareta.

La higiene de mans és una de les claus per a evitar que el virus es propague
La higiene de mans és una de les claus per a evitar que el virus es propague / Friedemann Vogel (Efe)

Alemanya ha registrat les últimes hores nous focus d'infecció de coronavirus, que se sumen al de l'escorxador de Gütersloh, i que han posat el país en alerta. Després de tancar una planta processadora de carn i de posar els treballadors i familiars en quarantena (unes 7.000 persones), s'ha conegut que al barri berlinés de Neukölln es van confinar set blocs d'apartaments amb vora 370 famílies i a la ciutat de Göttingen s'ha posat sota quarantena un bloc amb uns 700 veïns després d'haver-hi detectat 100 infeccions.

Tot i els nous positius, les autoritats alemanyes han confirmat que el factor de reproducció continua estant per sota de l'1%, el nivell considerat crític pel govern federal per a reactivar restriccions. Fins ara, la Covid-19 ha causat vora 9.000 defuncions i uns 190.000 positius al país.

Aquests nous brots han posat en dubte les mesures de desescalada que han pres les autoritats dels estats afectats. De fet, la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha alertat que no hi ha lloc per a la relaxació i ha insistit en la necessitat de respectar les mesures de distància social i l'ús de la mascareta.

També et pot interessar

stats