Tres persones mortes en un tiroteig a Rotterdam

Un home armat ha obert foc a la Universitat Erasmus i en una casa veïna

Policia en el lloc dels fets
Policia en el lloc dels fets / Piroschka Van De Wouw
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
28 de setembre 2023 - 19:06 Actualitzat: 28 de setembre 2023 - 22:34

Tres persones han mort a Rotterdam (Països Baixos) aquest dijous quan un home ha obert foc en una aula de l'Hospital Universitari Erasmus de Rotterdam i en una casa veïna, segons ha informat el cap de policia d’aquesta ciutat portuària, Fred Westerbeke, durant la roda de premsa. Les persones que han perdut la vida són una dona de 39 anys i la seua filla de 14, i un professor de la universitat, de 42.

La policia ha detingut un home de 32 anys i estudiant de la universitat com a possible autor dels trets i descarta que hi haja més tiradors, segons han informat a través del seu perfil d’X —antic Twitter.

El detingut està acusat de matar la dona i ferir la filla a sa casa i després botar-li foc a l'habitatge. Tot seguit, s'hauria desplaçat cap a l’Hospital Universitari Erasmus, on va entrar en una aula i disparà mortalment el professor. També li ha botat foc a aquest edifici abans de ser detingut en les proximitats. La xiqueta ferida, de 14 anys, ha mort hores després de l'incident a l'hospital.

Encara no es coneix la motivació de l’atacant. 

L’alcalde de Rotterdam, Ahmed Aboutaleb ha traslladat el seu condol a les víctimes i ha qualificat l’incident d’horrible, mentre que el fiscal en cap de la ciutat, Hugo Hillenaar, ha informat que el sospitós era conegut per les forces de l'orde i el 2021 va ser processat i condemnat per maltractament animal.

També et pot interessar

stats