El director de la CIA es reuneix en secret amb el líder de Corea del Nord

La trobada entre el director de la CIA i Kim Jong-un permetrà una nova relació bilateral, segons el compte de Twitter del president Donald Trump.

Kim Jong-un i Donald Trump, Reuters
Kim Jong-un i Donald Trump, Reuters / KCNA

El director de la CIA, Mike Pompeo, es va reunir la setmana passada en secret i a Pyongyang amb el líder de Corea del Nord. Així ho ha desvelat el president dels Estats Units en el seu compte en Twitter. La trobada va transcórrer amb normalitat, segons Trump, i permetrà obrir "una nova relació" entre els dos països. "Ara s'estan treballant els detalls", ha afegit, "perquè la desnuclearització és important per al món i també per a Corea del Nord".

La visita a Pyongyang de Pompeo, un dels homes forts de la Casa Blanca, pareix confirmar que van per bon camí els preparatius de l'anunciada reunió entre Donald Trump i Kim Jong-un el pròxim mes de juny en un lloc encara per determinar. Mai fins ara s'han reunit els presidents dels Estats Units i Corea del Nord. Només una secretària d'Estat, Madeleine Albright, es va desplaçar a Pyongyang l'any 2000 per entrevistar-se amb qui aleshores era el president Kim Jon-il. Les negociacions posteriors fracassaren i Corea del Nord va continuar la carrera armamentística.

Després de morir son pare i assumir el poder, Kim Jong-un va accelerat diversos projectes militars, fins al punt que ja ha aconseguit la bomba d'hidrogen i míssils amb capacitat per a impactar als Estats Units. Això ha provocat una escalada de la tensió. Fins i tot la Xina, històric aliat de Corea del Nord, pressiona perquè renuncie al seu projecte nuclear. Així i tot, les negociacions s'anuncien complicades. 

També et pot interessar

stats