La direcció de l’acadèmia de cine francesa dimiteix en bloc

Les crítiques rebudes per falta de paritat i la polèmica sobre la nominació Polanski als Premis César estan darrere de la decisió.

Fotograma de la última pel·lícula de Polanski, amb dotze nominacions als premis César
Fotograma de la última pel·lícula de Polanski, amb dotze nominacions als premis César

Els membres de la direcció de l’acadèmia del cinema de França han anunciat la seua “dimissió col·lectiva” després de les crítiques rebudes en els últims dies per falta de paritat i per la polèmica sobre Roman Polanski i les nominacions als Premis César de l’última pel·lícula del director.

Segons la versió dels afectats, ho fan “per a honrar a qui va fer cinema el 2019, per a recuperar la serenitat i perquè la festa del cinema continue sent una festa”.

A la institució cinematogràfica l’han acusada de falta de paritat i, a més, ha estat envoltada de polèmica arran de la nominació a Roman Polanski als Premis César per la seua última pel·lícula. La cinta acumula 12 nominacions, un fet que ha disgustat algunes associacions feministes, que recorden que diverses dones han acusat el director per suposades agressions sexuals.

200 actors, directors i professionals cinematogràfics van subscriure una declaració en què carregaven contra la institució per considerar que la seua voluntat de reforma es quedava molt curta. A més, li retreien que no representa tota la pluralitat del cinema francés.

Els càrrecs que han dimitit es renovaran després del lliurament dels Premis César. El nou equip haurà de modificar els estatuts i implantar “mesures de modernització” a les quals ja s’havia compromés el consell d’administració que ha dimitit.

Una d’aquestes mesures tindrà a veure amb la paritat de l’assemblea general i el consell d’administració. Fins ara hi havia huit dones entre els 47 membres de la primera i sis dels 21 d’aquest segon òrgan.

També et pot interessar

stats