Dimiteix el secretari d’Ocupació de Trump pel cas de tràfic sexual de menors d’Epstein

Alex Acosta va aconseguir un controvertit acord judicial amb el magnat quan era fiscal federal de Florida.

Alex Acosta anuncia la dimissió al costat de Donald Trump
Alex Acosta anuncia la dimissió al costat de Donald Trump / Michael Reynolds (Efe)

El secretari d’Ocupació dels Estats Units, Alex Acosta, ha anunciat que dimiteix per la seua actuació, quan era fiscal federal del districte sud de Florida, en el cas del magnat Jeffrey Epstein, acusat de tràfic sexual de menors.

En una compareixença, al costat del president nord-americà, Donald Trump, Acosta ha assenyalat que va tocar al mandatari després de considerar que "el més correcte era fer-se a un costat". Per la seua banda, Trump ha destacat que Acosta ha sigut "un gran secretari" i ha lloat el "molt bon treball" que ha fet al capdavant del departament.

Acosta renuncia dos dies després de defensar en roda de premsa la seua actuació com a fiscal, ara fa una dècada, quan va aconseguir un controvertit acord judicial amb Epstein, ara acusat d'abús de menors per segona vegada.

Epstein, detingut al principi del mes, ja es va enfrontar a acusacions d'aquest calibre a Florida, però en 2008 va obtindre un acord extraoficial amb la Fiscalia, dirigida llavors per Acosta, per a tancar una investigació que el podia haver enfrontat a la cadena perpètua.

També et pot interessar

stats