Dimiteix el número dos del Partit Laborista britànic per "motius personals"

Tom Watson ha xocat amb el líder laborista, Jeremy Corbyn, en la posició del partit en qüestions com el Brexit.

El ja ex número 2 del partit laborista Tom Watson
El ja ex número 2 del partit laborista Tom Watson / Toby Melville (Reuters)

El número dos del Partit Laborista britànic, Tom Watson, ha anunciat que dimiteix com a membre de la direcció de la formació i que no es presentarà a les eleccions generals de desembre.

En una carta oberta dirigida al líder laborista, Jeremy Corbyn, Watson assegura que la decisió és "personal, no política". Tanmateix, la seua marxa es produeix després de diverses controvèrsies públiques amb el màxim responsable del partit, sobretot per la postura dels laboristes respecte al Brexit i per la gestió interna d'unes acusacions d'antisemitisme.

Watson ha declarat que el Partit Laborista ha de defendre sense ambigüitats la permanència del Regne Unit en la UE, un extrem que Corbyn ha descartat en repetides ocasions. El líder laborista ha mantingut durant la campanya electoral que, si arriba al govern, renegociaria l'acord d'eixida amb Brussel·les  i el sotmetria a referèndum, però no ha aclarit quina posició defendria el partit en la consulta, si l'eixida o la permanència.

Dimiteix el ministre per a Gal·les

Però aquesta no ha sigut l’única renúncia en la política britànica, ja que el Partit Conservador també ha patit una dimissió rellevant en les seues files. Alun Cairns, el ministre per a Gal·les, ha renunciat al càrrec després de revelar-se que va mentir, presumptament, quan va dir que ignorava que el seu col·lega Ross England havia "incomplit les normes" durant un juí per violació.

Cairns va donar suport a England com a candidat a l'Assemblea gal·lesa, malgrat que aquest va ser acusat per un tribunal el 2018 d'actuar de manera improcedent en un procés per violació, delicte pel qual després va ser condemnat.

També et pot interessar

stats