Dimiteix el ministre de Finances d'Escòcia per intercanviar missatges amb un menor de 16 anys

Derek Mackay ha renunciat al càrrec el mateix dia que havia de presentar el projecte de llei de pressupostos.

El ministre de Finances del govern escocés, Derek Mackay
El ministre de Finances del govern escocés, Derek Mackay / Russell Cheyne (Reuters)

El ministre de Finances del govern escocés, Derek Mackay, ha dimitit per haver enviat diversos missatges a un adolescent de 16 anys a través de les xarxes socials. Ho fa el mateix dia que havia de presentar el projecte de llei de pressupostos.

Segons el diari The Scottish Sun, Mackay ha estat en contacte amb el menor durant sis mesos. En aquest temps ha intercanviat missatges amb el jove, en un dels qual li diu que era "guapo".

En un comunicat, el ja extitular de Finances, de 42 anys, ha admés haver actuat de manera "estúpida" i ha demanat disculpes al jove i la seua família.

"Assumisc tota la responsabilitat per les meues accions. M'he comportat d'una manera estúpida i ho sent molt. Demane disculpes sense reserves a l'individu involucrat i a la seua família. Anit vaig parlar amb la ministra principal i vaig presentar la meua renúncia amb efecte immediat", ha manifestat.

La ministra principal d'Escòcia, la nacionalista Nicola Sturgeon, ha confirmat la dimissió. Tot i reconéixer que Mackay "ha fet una contribució significativa al govern" ha destacat que el seu comportament "no ha complit els estàndards requerits".

Sturgeon ha anunciat que serà la ministra de Finances Públiques, Kate Forbes, la que presentarà el projecte de llei de pressupostos per a l'exercici vinent.

També et pot interessar

stats