Dimiteix la ministra de Treball britànica per l’expulsió de 21 diputats conservadors

Amber Rudd afirma que l’executiu de Boris Johnson busca un Brexit sense acord.

La ministra britànica de Treball i Pensions, Amber Rudd

La ministra britànica de Treball i Pensions, Amber Rudd, ha dimitit, descontenta per l’expulsió de companys de partit disposada pel govern de Boris Johnson arran de la crisi del Brexit.

“No puc quedar-me a un costat mentre conservadors bons, lleials i moderats són expulsats”, ha dit Rudd, referint-se als 21 diputats "tories" retirats del grup parlamentari per haver donat suport al veto a una eixida del Regne Unit de la Unió Europea sense acord el pròxim 31 d’octubre. 

En la carta de dimissió, l’ara exministra ha admés que no creu que “el principal objectiu” del govern de Johnson siga eixir del bloc europeu amb un acord. “El govern està dedicant molta energia a preparar (una eixida) sense acord, però no he vist el mateix nivell d’intensitat en les converses amb la UE”, ha afirmat. 

L’executiu de Boris Johnson està sumit en una crisi des que va decidir suspendre les sessions parlamentàries a partir de la setmana que ve, un fet que ha enfurit una part dels conservadors i els partits de l’oposició.

També et pot interessar

stats