Dimiteix el governador de Puerto Rico

Milers de persones s’han manifestat durant dies després de filtrar-se les converses contra periodistes, artistes, polítics i el col·lectiu LGTB.

Centenars de persones celebren la dimissió de Ricardo Rosselló

El governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, ha anunciat la dimissió a partir del 2 d’agost, a conseqüència de l’escàndol per la seua participació en un xat en què insulten i es burlen de diversos periodistes, artistes, polítics i el col·lectiu LGTB.

Rosselló, que feia dos anys i mig que estava en el poder, és el primer governador de l’illa que dimiteix a mitjan mandat. Després de l’anunci, fet més de sis hores després de l’hora prevista, milers de persones que s’han congregat al cap del carrer Fortaleza que condueix a la seu de l’executiu han esclatat en crits i consignes contràries al mandatari. 

“Ricky (Rosselló), et fem fora”, cridaven a l’uníson després de conéixer la decisió. També en diverses parts de la ciutat, s’ha organitzat una cassolada multitudinària des de les finestres de casa.

En el seu missatge gravat, el governador ha indicat que la persona que el substituirà al capdavant de la governació serà la secretària de Justícia, Wanda Vázquez. Al seu torn, va indicar que espera que aquesta decisió “siga un reclam de reconciliació ciutadana” onze dies després de la crisi política que es va obrir amb la filtració de les converses en la xarxa social.

També et pot interessar

stats