Dimiteix el fiscal general dels Estats Units a petició de Trump

El president dels EUA amenaça de negar-se a cooperar amb els demòcrates si inicien investigacions en contra d'ell.

El president dels EUA, Donald Trump, en la primera roda de premsa a la Casa Blanca després de les eleccions
El president dels EUA, Donald Trump, en la primera roda de premsa a la Casa Blanca després de les eleccions / Erik S. Lesser (Efe)

El fiscal general dels Estats Units, Jeff Sessions, ha presentat aquest dimecres la dimissió a petició del president dels Estats Units, Donald Trump. Així ho ha anunciat el mateix cap de la Casa Blanca a través del seu compte de Twitter, on ha afirmat que estan “encantats” que Matthew Whitaker, cap de gabinet del fiscal general Jeff Sessions en el Departament de Justícia, siga el fiscal general en funcions. 

El fins ara màxim responsable de Justícia de l'executiu nord-americà ha comunicat la pròpia dimissió en una carta que ha enviat al president, on no ha fet cap crítica al mandatari i s’ha limitat a agrair el treball realitzat al personal del departament que dirigia.

La situació entre Trump i Sessions era tensa des que el fiscal general va decidir inhibir-se de la investigació de la trama russa pels seus contactes amb Moscou.

Trump adverteix que, si l’investiguen, no negociarà acords

Aquesta situació s’uneix a la nova etapa en l'era Trump. El president dels Estats Units ha perdut el control de la Cambra de Representats, i haurà de renunciar a algunes de les promeses estrela, però manté al control del Senat. 

Això significa que els demòcrates bloquejaran ací el mur a la frontera sud i la liquidació de la reforma sanitària d'Obama. A més, podran posar en marxa investigacions sobre els negocis de Trump i, fins i tot, promoure'n la destitució.

Però, davant d'aquesta situació, el president dels Estats Units ha amenaçat de negar-se a cooperar amb els demòcrates si inicien investigacions en contra seua. 

"Si passa això, farem el mateix i el govern nord-americà es paralitzarà, i els donaré la culpa", ha afirmat Trump, que ha afegit que això serà millor per a ell perquè es millor “que ells en aquest joc”: 

Riallades i insults a la premsa

En la roda de premsa, Trump ha valorat als mitjans de comunicació com "l'enemic del poble" i ha qualificat un periodista de la cadena CNN com a “maleducat i persona terrible”. 

També et pot interessar

stats