Dimiteix el director del Museu Britànic després del robatori de peces de la institució

El centre ha constatat la pèrdua d'articles de joieria d'or, pedres semiprecioses i objectes de vidre datats entre el segle XV aC i el XIX

Imatge d'arxiu de Hartwig Fischer
Imatge d'arxiu de Hartwig Fischer / British Museum

El director del Museu Britànic, Hartwig Fisher, ha anunciat que ha presentat la dimissió amb efecte immediat aquest divendres arran dels robatoris de peces de la institució que han eixit a la llum en les últimes setmanes. L'historiador alemany, de 61 anys, ha admés en un comunicat que el museu "no va respondre d'una manera tan completa com haguera degut" a les alertes que van començar a aparéixer el 2021 sobre l'extraviament d'objectes dels magatzems de la seu londinenca.

Aquest mes, el Museu Britànic, que atresora d'algunes de les col·leccions arqueològiques més importants del món, va acomiadar un empleat després de constatar la pèrdua d'articles de joieria d'or, pedres semiprecioses i objectes de vidre datats entre el segle XV aC i el XIX. Mitjans britànics han assenyalat l'arqueòleg Peter Higgs, de 56 anys, que va treballar durant tres dècades com a expert en la Grècia antiga, com el presumpte culpable de la desaparició d'objectes, encara que la seua família ha defensat que és innocent.

Les peces, que no estaven a la vista del públic, sinó en col·leccions obertes únicament a acadèmics i investigadors, van desaparéixer dels magatzems del museu durant un llarg període d'anys i algunes van aparéixer a la venda en pàgines d'internet ja el 2016, segons ha revelat la premsa.

Fisher, que es va unir al Museu Britànic el 2015, ha dit que la responsabilitat del "problema que ha emergit ara per complet" és "en últim terme del director". Per això ha oferit la dimissió al Consell d'Administració de la institució. "Renunciaré tan prompte com el Consell haja establit un equip directiu provisional, que estarà al comandament fins que s'elegisca un nou director", ha afirmat. 

També et pot interessar

stats