El diamant blau que val, almenys, 48 milions de dòlars

Sotheby's oferirà la gemma al millor postor en un esdeveniment a Hong Kong el mes d'abril

Diamant blau 'Cullinan Blue Diamond' que subhastarà la casa Sotheby's a Hong Kong
Diamant blau 'De Beers Cullinan Blue' que subhastarà la casa Sotheby's a Hong Kong / Sotheby's
16 de febrer 2022 - 12:05

La casa Sotheby's ha presentat aquest dimecres un dels diamants blaus més valuosos que han arribat a una subhasta mai, que s'ha valorat en almenys 48 milions de dòlars i que s'oferirà al millor postor en un esdeveniment a Hong Kong el mes d'abril que ve.

El De Beers Cullinan Blue, de 15,10 quirats, va ser polit recentment després d'haver sigut descobert a la mina Cullinan a Sud-àfrica l'abril de l'any passat, i la casa de subhastes apunta que la pedra preciosa no té imperfeccions internes.

Només cinc peces en tot el món

Segons Sotheby's, la gemma ha sigut avaluada per l'Institut Gemmològic dels EUA (GIA, les seues sigles en anglés). Només hi ha cinc diamants blaus més que superen els deu quirats subhastats en el món, cap dels quals supera els quinze quirats d'aquest exemplar.

Per això, l'empresa vendrà la peça en una subhasta dedicada exclusivament a aquesta pedra preciosa. El preu potencial a què pot arribar pot equiparar-se a importants obres d'art com, per exemple, un recent Botticelli, Crist baró dels dolors, que es va vendre per 45,4 milions de dòlars el mes de gener passat a Nova York.

El diamant més excepcional entre l'excepcional

"Els diamants blaus de qualsevol tipus són excepcionals en el mercat, però aquest és el més excepcional entre l'excepcional", ha manifestat en un comunicat la directora de Sotheby's a Àsia, Patti Wong, que ha descrit aquesta pedra preciosa com una de les "millors creacions de la naturalesa".

Sotheby's ha destacat així mateix que el maig de 2016, un altre diamant blau, l'Oppenheimer Blue, de 14,62 quirats, es va vendre en una subhasta per 57,5 milions de dòlars, el preu rècord d'una pedra d'aquest tipus en una venda al millor postor. Per això, el De Beers Cullinan Blue, de 15,10 quirats, podria superar àmpliament els 48 milions estimats pels experts.

Aquest exemplar, de tall escalonat, ha sigut classificat pel GIA com un diamant "blau vívid", el grau de color més alt que pot rebre aquest tipus de gemma, i que reben només un 1% de les pedres precioses.

També et pot interessar

stats