Deu persones mortes, entre elles cinc xiquets, en l'incendi d'un edifici de set plantes de Lió

Catorze persones estan ferides, quatre en estat crític

Captura d'Internet de l'arribada dels bombers a edifici
Captura d'Internet de l'arribada dels bombers a edifici / @oliverklein

Deu persones han perdut la vida, entre elles cinc xiquets, en l'incendi d'un habitatge de set plantes de Vaulx-en-Velin, una localitat en la perifèria de Lió, a l'est de França. Catorze persones més estan ferides, quatre en estat crític, i també dos bombers han sigut assistits, si bé el seu estat és lleu.

El foc va començar en la planta baixa cap a les tres de la matinada i es va propagar ràpidament als tres pisos superiors de l'immoble, segons ha detallat la prefectura (delegació del Govern) en un comunicat. No obstant això, encara es desconeixen les causes del sinistre.

L'abast de l'incendi va fer desplaçar 170 bombers, que van treballar en condicions "extremadament difícils", segons ha destacat el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, que es desplaçarà a la zona per a supervisar l'acció dels serveis de rescat i investigació.

Un testimoni ha relatat a la televisió BFM que deu persones van salvar la vida fugint per una escala que du a la façana de l'edifici. Un altre ha assenyalat com a possibles culpables els ocupants il·legals, que són comuns en les plantes baixes dels edificis a l'hivern en la zona.

També et pot interessar

stats