Detroit s'acomiada de la reina del soul

Després de 15 dies d'homenatges, les restes d'Aretha Franklin reben sepultura amb un emotiu cerimonial.

El funeral d'Aretha Franklin al Greater Grace Temple de Detroit, es va allargar hores amb l'actuació de molts artistes.

Anit, 31 d'agost, van soterrar Aretha Franklin al cementeri Woodlawn de Detroit, després d'una desfilada multitudinària des del Greater Grace Temple, on va tindre lloc el funeral. La cantant va morir fa 15 dies, període durant el qual les seues restes han retut tota mena d'homenatges. En la ciutat en què va començar la vocació musical, quan era una xiqueta, cantant gospel al cor de l'església, el cos ha estat exposat durant dos dies al Charles H. Wright Museum of African American History.

Al funeral assistiren personalitats molt rellevants de la societat nord-americana, com ara el matrimoni format per Bill i Hillary Clinton. La reina del soul havia cantat en les cerimònies d'investidura de tres presidents demòcrates, Jimmy Carter, el mateix Clinton i Barack Obama. El president republicà George W. Bush li va fer lliurament de la Presidential Medal of Freedom al 2005. Encara que no hi assistiren, en la cerimònia llegiren dedicatòries d'ell i d'Obama.

També hi assistiren activistes, com ara Jesse Jackson i Al Shaperton, que van homenatjar la cantant per la seua contribució a la lluita pels drets civils als anys 60, i Louis Farrakhan, defensor de l'apoderament negre i líder islàmic nord-americà.

Durant el servei religiós, el bisbe va exhortar la congregació a alçar la veu i cantar, mentre que artistes com ara Ariana Grande, Jennifer Hudson, Chaka Khan, Shriley Caesar i Gladys Knight s'unien successivament al cor i l'orquestra. Stevie Wonder va posar fi a una cerimònia que es va allargar més de dues hores del temps previst, amb la cançó As, i els assistents corejaren emocionats la tornada I'll be loving you always.

Després, el cos d'Aretha Franklin, abillat amb un vestit daurat i dins d'una taüt del mateix color, el van traslladar a un cotxe blanc, que recorregué les 10 milles que hi ha fins el cementeri de Woodlawn, travessant els carrers de Detroit, on la gent volgué donar-li l'últim adéu, exhibint roba de diumenge, en bona part de color rosa en homenatge a l'artista i cantant, i ballant al pas. El cos el van sepultar finalment en un mausoleu prop de les restes dels seus familiars.

També et pot interessar

stats