Detingut un home com a sospitós de l'enviament dels paquets bomba als Estats Units

L'FBI havia identificat una oficina postal de Florida com el lloc des d'on s'havien enviat els paquets.

L'oficina central del servei postal ubicat a Opa-Locka, a Florida
L'oficina central del servei postal ubicat a Opa-Locka, a Florida / Reuters

L'FBI ha detingut aquest divendres un home a l'estat de Florida per la seua relació amb l'enviament de paquets bomba als Estats Units, segons ha informat la portaveu del Departament de Justícia, Sarah Isgur Flores.

Tretze personalitats dels Estats Units han rebut paquets sospitosos en els últims dies, la majoria d'elles relacionades amb el partit demòcrata i crítics amb l'actual president nord-americà, Donald Trump. Entre ells hi ha l'expresident Barack Obama i l'exsecretària d'Estat i excandidata presidencial, Hillary Clinton.

En les últimes hores els investigadors havien identificat l'oficina central del servei postal ubicada a Opa-locka, a Florida, com a lloc d'origen dels enviaments, segons diversos mitjans nacionals i locals dels Estats Units.

Les autoritats investiguen els senyals que condueixen fins a Florida i, alhora, busquen a les instal·lacions de correus paquets sospitosos addicionals que coincidisquen amb els dotze enviats en els últims quatre dies.

El fet que tots els destinataris foren membres del Partit Demòcrata o persones contràries al president Donald Trump fan pensar en una possible motivació política, tot i que encara se’n desconeix l’autoria.

Aquesta situació es produeix en un context de nerviosisme a la ciutat de Nova York, on s'ha d'afegir a aquests fets l'incident que també es va produir dijous al centre comercial Time Warner, edifici annex a la seu de de la CNN. Ací es va dur a terme un desallotjament parcial per la troballa de dos paquets sospitosos, que finalment es va quedar en una falsa alarma.

Des de dilluns, ja són tretze els paquets bomba enviats a personalitats demòcrates en un acte que les autoritats han qualificat de "terrorisme".

També et pot interessar

stats