Detingut un exministre britànic per violar, agredir sexualment i intimidar una assistent parlamentària

El polític conservador, de cinquanta anys, ha sigut interrogat per la policia i es troba en llibertat sota fiança.

La Cambra dels Comuns en una imatge d'arxiu
La Cambra dels Comuns en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Un exministre conservador i actual membre de la Cambra dels Comuns del Regne Unit ha sigut detingut per, suposadament, violar, agredir sexualment i intimidar una antiga assistent parlamentària, segons publiquen els diaris The Sunday Times i Mail on Sunday.

La cadena pública BBC també s’ha fet ressò de la notícia i ha afegit que el polític "tory", de cinquanta anys, i a qui no es pot identificar per motius legals, ha sigut interrogat per la policia i es troba en llibertat sota fiança.

La investigació s’ha iniciat arran una denúncia registrada divendres passat i se centra en “quatre incidents separats”, que “suposadament van ocórrer” entre juliol de 2019 i gener de 2019, informa la policia en un comunicat.

El Partit Conservador del primer ministre, Boris Johnson, també ha fet públic un comunicat on afirma que les acusacions són “extremadament greus”.

El diari The Sunday Times publica que segons la denunciant, l’exministre la va agredir i la va obligar a tindre relacions sexuals. Segons l’Agència de notícies britànica Press Association (PA), el cap de disciplina de la formació conservadora en els Comuns, Mark Spencer, coneixia la “magnitud” de les acusacions i va arribar a parlar de l’assumpte amb la víctima, però no va fer res al respecte.

També et pot interessar

stats