Detingut a Estrasburg un amic del presumpte autor de l'atac terrorista del centre de París

És un amic del presumpte autor dels fets, que ha sigut abatut per la policia, que també manté els seus pares sota vigilància.

Detingut a Estrasburg un amic del presumpte autor de l\'atac terrorista del centre de París
Detingut a Estrasburg un amic del presumpte autor de l'atac terrorista del centre de París

La policia francesa ha detingut a Estrasburg, al nord del país, un amic del presumpte terrorista que aquest dissabte va matar a ganivetades una persona i en va ferir quatre més al centre de París. És la tercera persona detinguda per aquest atac, que ha sigut reivindicat per Estat Islàmic, ja que els pares del suposat autor també es troben sota custòdia policial.

Segons publiquen mitjans francesos, el suposat terrorista és Khamzat Azimov, un jove nascut a la república russa de Txetxènia el 1997, nacionalitzat francés i fitxat pels serveis secrets del país. Va ser abatut minuts després de l'atac quan va intentar abraonar-se contra uns policies durant l'assalt a vianants al barri de l'Òpera, al centre de la capital. Tot i que no tenia antecedents policials, sí que va ser interrogat fa un any per la policia francesa, que sospitava que s'havia radicalitzat.

Aquest és el segon atac amb morts a França des que va començar l'any, després que el franc-marroquí Radouane Lakdim va matar quatre persones el 23 de març al sud de França. Se suma a altres produïts a París des del 2015, com el de la redacció de Charlie Hebdo, amb 12 morts, el gener d'aquell any, o el de la sala Bataclan, el bulevard Voltaire i Saint-Denis, amb 130 morts, el novembre de 2015.

També et pot interessar

stats