Detingut un espia alemany acusat de transmetre secrets d'Estat a Rússia

Berlín ho qualifica com un "colp important" a l'espionatge rus

La seua detenció va tindre lloc el dimecres i es va comunicar ahir
La detenció va tindre lloc dimecres / Europa Press

El ministre alemany de Justícia, Marco Buschmann, ha qualificat de "colp important a l'espionatge" de Rússia la detenció d'un presumpte doble agent en els seus serveis secrets (Bundesnachrichtendienst, BND). El sospitós podria haver incorregut en el delicte d'alta traïció a l'Estat.

La detenció va tindre lloc dimecres i es va comunicar ahir a la Fiscalia general d'Alemanya, que ha informat que el detingut va ser posat a la disposició d'un jutge que va ordenar l'ingrés a presó preventiva.

"Un dels majors casos d'espionatge en la història dels serveis secrets"

S'ha identificat al sospitós com Carsten L., un empleat del Servei Federal d'Intel·ligència, del qual se sospita que "va presentar informació obtinguda en el curs de l'activitat professional a un servei d'intel·ligència rus". En un comunicat, la Fiscalia va afegir que el contingut de la informació transmesa pel detingut al servei rus d'espionatge constitueix la revelació de "secrets d'Estat".

El setmanari alemany Der Spiegel ha considerat aquesta detenció com "un dels majors casos d'espionatge en la història dels serveis secrets", i citava al president d'aquest departament, Bruno Kahl, qui va confirmar que les sospites sobre una filtració de secrets va conduir a l'activació de la fiscalia general.

Màxima condemna a cadena perpètua

"Amb Rússia, estem bregant amb un actor amb una falta d'escrúpols i disposició per a usar la violència que hem de tindre en compte", va dir Kahl, segons la publicació. El delicte d'alta traïció a Alemanya pot implicar la màxima condemna a cadena perpètua.

Ja el 2014 es va detectar un doble agent en els serveis secrets dels Estats Units, qui dos anys després va ser condemnat a huit anys de presó. Segons es va revelar en el juí, entre el 2008 i el 2014 el sospitós va transmetre a la CIA més de 200 documents interns del BND i va cobrar per això 80.000 euros.

També et pot interessar

stats