Detingut el cap de Cosa Nostra, Messina Denaro, el més buscat d'Itàlia des de fa 30 anys

La detenció de l'últim dels capi s'ha produït en una clínica sanitària privada a Palerm, la capital siciliana, on havia acudit per a rebre tractament mèdic

El mafiós Matteo Messina Denaro, després del seu arrest aquest dilluns a Palerm
El mafiós Matteo Messina Denaro, després del seu arrest aquest dilluns a Palerm / Carabinieri

El que es considera cap de caps de Costa Nostra, la màfia de Sicília, i el criminal més buscat del país fugit de la justícia des de fa 30 anys, Matteo Messina Denaro, ha sigut arrestat aquest dilluns pels Carabineri, segons els mitjans italians.

La detenció s'ha produït en una clínica sanitària privada a Palerm, la capital siciliana, on havia acudit per a rebre tractament mèdic.

La captura del mafiós, amb nombrosos homicidis, arriba després de la intensificació de les investigacions dutes a terme pels fiscals de Palerm Maurizio de Lucia i l'adjunt Paolo Guido.

Nascut a Castelvetrano, a la província siciliana de Trapani, Messina Denaro, que hui té 60 anys, ha de complir diverses cadenes perpètues pels atemptats de 1993 a Florència, Roma i Milà en els quals van morir deu persones.

També se'l considera el cervell de les bombes que van provocar la mort dels dos magistrats antimàfia en 1992 Paolo Borsellino i Giovani Falcone, l'esposa d'aquest, Francesca Morvillo, i huit agents de l'escorta.

En una última sentència es reconeix el paper de Messina Denaro en l'anomenada estratègia dels atemptats de Cosa Nostra per a pressionar a l'Estat als anys 90 i prova la seua participació tant en els de 1992, reivindicats per Totó Riina, com en les bombes de 1993, encarregades per un altre cap mafiós, Bernardo Provenzano.

Va ser just després d'aquests atemptats quan Messina Denaro, nascut a Castelvetrano, va desaparéixer i, després de la detenció de Riina i Provenzano, es va considerar que continuava movent els fils de Cosa Nostra des d'un parador desconegut.

Malgrat ser l'home més buscat d'Itàlia, això no li va impedir viatjar a Barcelona per a operar-se de la vista, com han demostrat en diverses investigacions.

Els agents han decomissat més de 4.000 milions d'euros del seu entorn

El poder del considerat últim cap de Cosa Nostra, l'últim dels capi es demostra no sols en la seua àmplia xarxa de contactes i testaferros que s'ha procurat en aquests anys, sinó que també es pot quantificar en els més de 4.000 milions d'euros que s'han confiscat al seu entorn.

D'ell només es tenien poques fotografies de fa 30 anys i l'últim retrat robot inclou nous detalls confiats a la Policia per part d'alguns dels detinguts del seu entorn.

La nova imatge el descriu com un poc més ancià, amb els cabells tintats de negre, amb una mica més de pes, però sobretot sense les ulleres fosques amb les quals se'l coneixia a causa de problemes de vista.

També et pot interessar

stats