Detingut el conductor d'un camió, amb una bandera nazi, que ha xocat contra les tanques de la Casa Blanca

Les autoritats asseguren que el vehicle, que anava buit i estava llogat, podria haver impactat intencionadament

En imatge, el camió estavellat, amb la badera nazi recuperada de l'interior estesa a terra
En imatge, el camió estavellat, amb la bandera nazi recuperada de l'interior, estesa a terra / Reuters

El servei secret dels Estats Units ha detingut el conductor d'un camió de repartiment que s'ha estavellat contra les barreres que tanquen un perímetre de seguretat al voltant de la Casa Blanca, sense causar ferits.

Segons les autoritats, el detingut hauria tractat d'impactar de manera intencionada. Alguns testimonis apunten dos xocs consecutius, vora les 22:00 hores locals (les quatre de la matinada a Espanya).

El vehicle era llogat i no portava càrrega. De l'interior s'ha recuperat una bandera nazi i un grapat d'estris que els serveis de seguretat han descrit com a inofensius. Les autoritats han anunciat l'obertura d'una investigació per a aclarir les circumstàncies del succés.

En aplicació del protocol de seguretat, s'han tallat diversos carrers i accessos de vianants i s'ha evacuat l'hotel Hay Adams, pròxim a la zona.

La Casa Blanca i els voltants estan fortificats amb tanques que impedeixen l'accés de qualsevol que no estiga autoritzat a acostar-se al complex, on resideix el president dels Estats Units, Joe Biden.

També et pot interessar

stats