Detingut al Brasil el cap de la màfia calabresa

Rocco Morabito és el líder del clan 'Ndrangheta i estava fugit de la justícia des que es va escapar d'una presó de l'Uruguai el juny de 2019

Morabito, en un moment de la seua detenció a Brasil
Morabito, en un moment de la seua detenció al Brasil / AFP

Les policies del Brasil i Itàlia i l'Organització Internacional de la Policia Criminal (Interpol) van capturar aquest dilluns a la ciutat brasilera de Joao Pessoa el capo italià Rocco Morabito, acusat de ser el cap del clan de la 'Ndrangheta, la màfia italiana calabresa. Les investigaciones tenen constància que Morabito s'ha dedicat al tràfic de drogues entre Europa i el Brasil des de la dècada dels 90 del segle passat.

Morabito estava fugit de la justícia des de juny de 2019, quan es va escapar d'una presó a l'Uruguai en què estava empresonat després de ser detingut al país sud-americà el 2017. A l'Uruguai, el mafiós estava condemnat per associació criminal, tràfic de drogues i altres greus delictes amb una pena a més de trenta anys de presó. La Interpol havia llançat recentment el projecte I-CAN (Interpol Cooperation Against 'Ndrangheta) per a capturar a Morabito i desarticular els seus tentacles a Sud-amèrica.

Ara, l'empresonament de Morabito a la capital de l'estat de Paraíba (nord-est) "va ser el resultat d'una operació conjunta" realitzada per les autoritats de tots dos països i va complir una orde de captura amb finalitats d'extradició expedida per la Cort Suprema, segons ha detallat en un comunicat la Policia Federal brasilera.

Un altre ciutadà italià que estava amb Morabito i no va ser identificat també va ser capturat en el mateix operatiu i, segons la policia brasilera, es demanarà igualment que la seua extradició siga autoritzada per la justícia del país sud-americà.

"Hi ha registres de l'actuació de Rocco Morabito en el tràfic de drogues entre el Brasil i Europa des de la dècada dels noranta, segons la investigació de l'època realitzada en l'àmbit de l'operació King, i operatius més recents indicaven la relació de la 'Ndrangheta amb organitzacions criminals brasileres", va dir la Policia Federal brasilera.

També et pot interessar

stats