Detinguda Susan Sarandon en una protesta contra la política migratòria de Trump

Vora 600 dones van ser arrestades quan es manifestaven davant d'un edifici del Senat a Washington.

L'actriu Susan Sarandon, durant la protesta
L'actriu Susan Sarandon, durant la protesta / Jonathan Ernst (Reuters)

Unes 600 manifestants van ser arrestades dijous passat durant una protesta contra la política antiimmigració del president Donald Trump davant d'un edifici d'oficines del Senat dels Estats Units a Washington. Entre les detingudes es troba l'actriu Susan Sarandon, que va ser rentinguda durant hores segons han confirmat fonts de l'organització de la protesta i la mateixa actriu a través del seu compte de Twitter.

Les manifestants anaven vestides de blanc i amb mantes de color platejat, similars a les que porten els xiquets i les xiquetes migrants en els centres de detenció on són separats de les famílies en creuar la frontera. Segons la policia del Capitoli l'acte davant l'edifici del Senat era il·legal i per això van ser arrestades 575 dones.

La setmana passada, Trump va decretar la fi de les separacions de famílies a la frontera a causa de les dures crítiques rebudes. Des d'aleshores, el govern ha reunit 538 xiquets i xiquetes amb els seus pares, encara que més de 2.000 menors continuen reclosos i apartats dels seus familiars, segons dades de seguretat nacional.

El pròxim dissabte hi haurà més protestes en tot el país sota el lema "Les famílies han de romandre unides".

També et pot interessar

stats