Detinguda a Itàlia una infermera acusada de simular vacunacions contra la covid-19 a persones antivacunes

La sanitària carregava una dosi i després buidava la xeringa en un mocador abans de simular injectar-la

Càmera oculta a l’hospital de Palerm, capital de Sicília, on la infermera inoculava la majoria de vacunes

A Itàlia la policia ha detingut una infermera acusada de simular vacunacions contra la covid-19 a persones antivacunes perquè pogueren disposar del certificat sanitari, obligatori per a poder fer una vida social menys restrictiva.

 Els investigadors van amagar una càmera oculta a l’hospital de Palerm, capital de Sicília, on la infermera inoculava la majoria de vacunes. Però hi havia excepcions. En alguns casos la sanitària carregava una dosi i després buidava la xeringa en un mocador abans de simular injectar-la al braç dels antivacunes. Fins i tot, en el vídeo es mostra com la buida.

 La policia l’acusa de falsedat i malversació de fons. Els que van participar en aquesta simulació, la majoria familiars de la infermera, estan acusats de complicitat en els delictes.

 Una altra sanitària del mateix centre va quedar detinguda al desembre pels mateixos motius i amb una mecànica similar. Aquesta volta la infermera va simular que ficava les dosis a dotzenes de pacients, que van arribar a pagar 400 euros.

 Itàlia limita l’activitat als no vacunats, el 25% de la població

A Itàlia, amb el 75 % de la població vacunada amb dues dosis, bona part de la vida social s'ha tancat als que no tinguen el certificat covid. Només es pot obtindre amb la pauta completa de vacunació o demostrant que s'ha passat la malaltia. L'últim mes, més de dos terços dels ingressats a les UCI són no vacunats.

 L'executiu de Mario Draghi vol limitar l'activitat als no vacunats i des del 15 de febrer la vacunació serà obligatòria per als majors de 50 anys.

Centenars de milers de persones s'organitzen en les xarxes per intentar esquivar les mesures restrictives i tractar de fer una vida normal sense vacunar-se. Fins i tot, amb mapes amb els restaurants o hotels on no demanen el certificat covid, locals que s'arrisquen a una greu sanció econòmica i fins i tot al tancament.

També et pot interessar

stats