Detenen un individu per colpejar la primera ministra danesa a Copenhaguen

 L’agència Ritzau informa que Mette Frederiksen es troba “commocionada”

Imatge d'arxiu de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen
Imatge d'arxiu de la primera ministra danesa, Mette Frederiksen / Reuters

La primera ministra danesa, la socialdemòcrata Mette Frederiksen, ha rebut un colp este divendres en ple centre de Copenhaguen per un individu que ha sigut arrestat, tal com ha informat l'agència de notícies Ritzau. Frederiksen es troba “commocionada” per l'ocorregut, ha assenyalat l'oficina de la primera ministra en un breu escrit enviat a Ritzau, que cita també fonts policials per a confirmar l'incident.

Les autoritats daneses no han donat més informació sobre l'estat de Frederiksen. Els líders dels principals partits i diversos ministres han reaccionat també en xarxes socials condemnant l'ocorregut i enviant missatges de suport. Entre ells ha parlat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha incidit en el fet que Frederiksen és una “magnífica persona i una líder compromesa”. “L'atac que ha patit esta nit és un atac contra tots els que creem en una Europa de llibertat, tolerància i pau. Li he manat el meu suport i el de la ciutadania espanyola en estos moments tan difícils”, ha dit en el seu perfil de la xarxa social X.

Mette Frederiksen, de 46 anys, ocupa la prefectura de govern des de juny del 2019: la primera legislatura, al capdavant d'una coalició de centreesquerra; i des de desembre del 2022, al capdavant d'un executiu de centre amb dues forces de dreta.

També et pot interessar

stats