Detenen l'opositor rus Aleksei Navalni a l'aeroport de Moscou

Ha sigut arrestat només aterrar a la capital russa des de Berlín, on s'ha recuperat de l'enverinament que va patir fa cinc mesos.

VÍDEO | Detenen l'opositor rus Aleksei Navalni a l'aeroport de Moscou

El líder opositor rus Aleksei Navalni ha sigut detingut aquest diumenge per la policia del control de passaport de l'aeroport Xeremétievo de Moscou.

A pesar de l'advertència de detenció del servei penitenciari rus, Navalni ha decidit volar a Moscou des de Berlín. Allí es recuperava d'un enverinament que va patir fa cinc mesos, succés del qual culpa el govern rus.

El crític de Putin va anunciar la seua intenció de tornar aquesta setmana. Des d'aleshores milers de persones han anunciat a les xarxes socials que anirien a donar-li la benvinguda.

El passat mes d'agost, l'opositor es va desplomar durant un vol de Sibèria a Moscou. Dies després es va saber que l'havien enverinat amb l'agent nerviós Novitxok, injectat en dues ampolles d'aigua que va consumir en un hotel. Finalment, la família va aconseguir el permís per a traslladar-lo a Alemanya en estat de coma induït.

Navalni és un símbol del moviment opositor rus des de fa una dècada. Per la seua banda, Putin sempre ha negat qualsevol implicació del Kremlin en l'enverinament.

També et pot interessar

stats