Detenen el director general de Duanes libanés per possible responsabilitat en l'explosió

Segons l'últim balanç, l'explosió al port de Beirut ha causat 154 morts i més de 5.000 ferits.

El port de Beirut després de l'explosió en una imatge d'aquest divendres
El port de Beirut després de l'explosió en una imatge d'aquest divendres / Reuters

Les autoritats libaneses continuen investigant les causes de l'explosió que va tindre lloc dimarts passat al port de Beirut, on van detonar vora 3.000 tones de nitrat d'amoni que van causar 154 morts i uns 5.000 ferits, segons l'últim balanç del Ministeri de Salut.

La Fiscalia General del Líban ha posat en arrest domiciliari el director general de Duanes del país, Badry Daher, per la seua possible responsabilitat en l'explosió. Dimecres passat, l'endemà de l'explosió, el govern va decretar l'estat d'emergència durant quinze dies i l'autoritat militar té ara el control de la capital. Així mateix, va ordenar posar sota arrest domiciliari totes aquelles persones que han tingut contacte amb la càrrega emmagatzemada al port de Beirut des de juny de 2014.

El president del Líban, Michel Aoun, ha informat que ja són vint les persones que s'està investigant, però que "no es pot detindre i empresonar abans que finalitze la investigació".

L'explosió ha causat nombrosos danys materials que han deixat sense habitatge entre 200.000 i 250.000 persones i unes pèrdues materials d'uns 3.500 milions de dòlars, segons calcula el govern libanés.

També et pot interessar