Detenen la capitana del Sea-Watch a Lampedusa

El vaixell de rescat de migrants ha entrat al port de l'illa italiana desafiant la prohibició de Salvini.

La capitana del Sea Watch, Carola Rackete
La capitana del Sea Watch, Carola Rackete / Sea-Watch

El vaixell de l'ONG Sea-Watch ha entrat la matinada d'aquest dissabte en el port de la ciutat italiana de Lampedusa sense autorització de les autoritats. L'embarcació ha estat 48 hores boquejada a una milla del port sense poder desembarcar els 40 immigrants que han romangut 17 dies en el mar. 

La capitana, Carola Rackete, desafiant la política migratòria italiana, ha atracat en el moll comercial, i posteriorment agents italians l'han arrestat acusada de "resistència o violència contra un vaixell de guerra", delicte que implica una sentència de tres a deu anys de presó.

Per la seua banda, el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha celebrat la detenció de Rackete, a qui ha acusat de "comportament criminal" per haver posat en perill la vida dels agents de la Guardia di Finanza durant la seua maniobra per a atracar a Lampedusa.

En una conferència de premsa oferida el divendres des del vaixell, Rackete es va mostrar "segura que la justícia italiana reconeixerà que la llei del mar i els drets de les persones estan per damunt de la seguretat i el dret d'Itàlia a les seues aigües territorials".

També et pot interessar

stats