Detenen al Canadà la directora financera de Huawei

Wanzhou Meng està acusada per una suposada violació de les sancions imposades per Washington contra l'Iran.

La directora financera de Huawei, Meng Wanzhou, en una foto d'arxiu
La directora financera de Huawei, Meng Wanzhou, en una foto d'arxiu / Europa Press

La directora financera del gegant electrònic xinés Huawei, Wanzhou Meng, ha sigut arrestada per les autoritats canadenques per a ser extradida als Estats Units. Segons publica el diari canadenc The Globe and Mail, se l'acusa d'una suposada violació de les sancions imposades per Washington contra l'Iran.

El Ministeri de Justícia canadenc ha informat en un comunicat que l'executiva, de 46 anys, va ser arrestada a Vancouver el passat u de desembre i que els detalls del seu cas es mantenen en secret per orde judicial.

Aquest divendres se celebrarà una vista per a determinar si l'executiva de Huawei, que és filla del fundador de la companyia, és posada en llibertat sota fiança mentre es decideix la seua extradició als Estats Units.

Resposta de la Xina

L'ambaixada xinesa al Canadà ha respost amb un comunicat en el qual denuncia l'arrest i exigeixen “corregir immediatament l'error i retornar la llibertat a Wanzhou Meng”.

Per la seua banda, la companyia xinesa ha assegurat que compleix “amb totes les lleis i regulacions” i que la seua directora financera no ha comés cap infracció.

“La companyia ha rebut molt poca informació pel que fa als càrrecs i no té coneixement de cap infracció per part de la senyora Meng. L'empresa creu que els sistemes legals canadencs i nord-americans finalment arribaran a una conclusió justa”, ha apuntat en un comunicat difós a través de les xarxes socials.

Washington prohibeix la compra de Huawei

Huawei, que va ser fundada en 1987, s'ha convertit en el major fabricant mundial d'equips de telecomunicacions i és un dels majors productors de telèfons mòbils. No obstant això, Washington es nega des de 2011 a comprar els seus servidors i el Pentàgon va prohibir el maig passat la venda de telèfons del fabricador xinés a les seues bases. Les autoritats nord-americanes mantenen que la companyia suposa una amenaça per a la seguretat nacional pels suposats llaços amb el govern xinés i els seus serveis de seguretat.

També et pot interessar