Detenen activistes hongkonguesos abans d’una nova onada de protestes

El Front Civil de Drets Humans ha cancel·lat la marxa d'aquest cap de setmana en no rebre el permís.

Artistes locals pinten en una tela sobre el tema de les protestes
Artistes locals pinten en una tela sobre el tema de les protestes / Jerome Favre (Efe)

Tres activistes prodemocràcia del Hong Kong han sigut detinguts per la policia hores abans de la manifestació convocada per a aquest cap de setmana. Entre ells estan Joshua Wong, que va liderar la revolució dels paraigües en 2014, i l’independentista Andy Chan.

El partit Demosisto, organització creada per a demanar millores en la democràcia i l’autodeterminació de l’excolònia britànica, és el que ha avisat d’aquestes detencions.

Tant Wong com Chow han sigut detinguts per manifestació il·legal, delicte que la legislació local castiga entre 3 i 5 anys de presó i multes de 5.000 dòlars de Hong Kong (577 euros). A més, els acusen de provocar disturbis i d'agredir a un agent de policia.

L’agència estatal xinesa Xinhua, que cita fonts de la policia hongkonguesa, assegura que les detencions s’han dut a terme en connexió amb el setge a la seu del cos policial el passat 21 de juny.

Les detencions es produeixen en un moment de màxima tensió a la ciutat, que des de fa dotze setmanes encadena manifestacions als carrers.

Les autoritats hongkongueses havien desautoritzat la protesta prevista per al cap de setmana. Finalment, i després dels arrestos, el Front Civil de Drets Humans ha procedit a cancel·lar-la per por a la manca de seguretat dels manifestants.

També et pot interessar

stats