Detenen dos activistes per arruixar amb pintura taronja el monument d'Stonehenge

Es tracta d’una reivindicació de Just Stop Oil, que reclama que el govern britànic subscriga un pla internacional per a eliminar els combustibles fòssils el 2030

Dos activistes arruixen amb pintura taronja el monument de Stonehenge / Reuters

La policia britànica ha detingut dos activistes del grup ecologista Just Stop Oil després d'arruixar amb pintura taronja el famós monument megalític de Stonehenge en Wiltshire, en el sud-oest d'Anglaterra. Els agents han explicat que tots dos, identificats com Niamh Lynch, de 21 anys, i Esberlen Naidu, de 73, afronten acusacions per danyar l'històric monument, mentre continuen les investigacions.

Els fets han ocorregut davant de testimonis, ciutadans que visitaven Stonehenge i que han intentat intervindre, segons mostra un vídeo difós pel mateix grup en la seua pàgina web i en les xarxes socials.

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ho ha condemnat com un "lamentable acte de vandalisme", durant la campanya electoral al Regne Unit.

En un comunicat, Just Stop Oil ha dit que la seua protesta és per a reclamar que el pròxim govern del país subscriga un pla internacional per a eliminar els combustibles fòssils el 2030 i ha assegurat que la pintura desapareixerà amb la pluja.

L'organització de protecció del patrimoni English Heritage avalua l'impacte de la pintura en les pedres, que són part d'un conjunt patrimoni de la humanitat construït entre el 3.100 i el 1.600 aC.

També et pot interessar

stats