La detenció de l'exprimer ministre del Pakistan provoca onades de protestes per tot el país

Imran Khan va ser destituït després de perdre una moció de censura fa un any i acumula més de cent causes per presumpta corrupció

L'exprimer ministre del Pakistan / À Punt NTC

La detenció d'Imran Khan, l'exprimer ministre del Pakistan, ha provocat una onada de protestes i aldarulls per tot el país perquè, malgrat estar implicat en diversos casos de corrupció, és el líder millor valorat per la ciutadania. Va perdre el poder fa un any i ara acusa l'exèrcit d'un complot per apartar-lo de la política i, fins i tot, d'intent d'assassinat.

L'exprimer ministre havia filmat un vídeo hores abans en el que afirmava que no calia policia “ni crear cap drama”. “Que vinguen amb una orde d'arrest, estic preparat per a anar a presó”, assegurava. Però el seu missatge que no ha evitat l'acció violenta dels rangers. El seu advocat afirma que l'han colpejat al cap amb un pal i l'han arruixat amb un esprai que l'ha deixat pràcticament inconscient.

El partit polític que Khan lidera, el Moviment Pakistanés per la Justícia, han fet una crida al poble sencer perquè prenga els carrers, i l'onada de protestes i aldarulls s'ha estés des de la capital a tot el país. 

Imhran Khan, que va ser capità de la selecció de criquet i és un heroi nacional, va ser destituït com a primer ministre després de perdre una moció de censura l'abril de 2022 i acumula més de cent causes per presumpta corrupció, però, fins ara, ha esquivat els juís al·legant problemes de salut i falta de seguretat. 

Al novembre va patir ferides per arma de foc en un intent d'assassinat i culpa a l'exèrcit de conspirar per a matar-lo.

També et pot interessar

stats